Blue Mountains

Som utlovat var det verkligen en rolig dag igår! Vi åkte nämligen till The Blue Mountains för lite vandring och fotografering. Med ett par ordentliga skor, jeans och varsin kofta samt en packad ryggsäck med lunch (dock inga bestick, de glömde vi hemma) så far vi iväg. När vi kom fram insåg vi tyvärr att det var ca 15 grader kallt och blåsstyrka på ungefär storm. Trots detta gav vi oss iväg från tågstationen mot bergen, i snabb takt för att försöka hålla oss varma.
 
När vi väl kom fram var det verkligen en helt galen utsikt som slog en. Tänk att man kan känna sig så himla liten helt plötsligt! När man tittar ner för alla stup och ser träden som för ögat knappt är en centimeter höga, men säkert egentligen är tiotals meter, då känner man sig verkligen pytteliten. En hemlighet jag inte visste själv är att jag dessutom dragit på mig en liten höjdskräck. Det valde min mage och skakande ben att berätta för mig när jag gick över en bro mellan bergen med ett hundratals meter långt stup under mig, tyvärr. Men jag tvingade mig över ändå och lyckades tillslut njuta lite av utsikten trots allt. 
 
Så trots vinden som piskade så träden knakade och lite för lite kläder på så lyckades vi få en jätte fin och minnesvärd dag. Staden Katoomba, dit vi tog tåget var förresten jätte cool, den med. Med en egen streetart gata, hippieaffärer och hur många fik som helst skulle jag lätt kunnat stanna ännu lite längre. Om det inte vore så kallt, såklart... Här kommer lite bilder!
 
 
 

Botanical garden

Härmed kan jag säga att efter kontakt med kundservice omgång nummer två är jag säker på att optus (australiensk operatör) har en outsouread kundservice någonstans i asien där man bara nätt och jämnt lärt sig engelska och inte är speciellt bra på att lyssna på vad kunden faktiskt frågar om. Vårat internet på 26gb lyckades nämligen ta slut på 10 dagar. Det kostar nästan 1000kr för varje påfyllnad. Yay. Efter 2h har vi nu fått ordning på skiten samt, efter hot om att vilja prata med chefen, fått tillbaka 11gb. Success. 
 
Det har hänt mycket positivt under tiden jag varit bortkopplad också dock. Jag och Melissa spenderade en perfekt dag i den botaniska trädgården mitt inne i Sydney. 21 grader och strålande vårsol. Det är något speciellt med solen just på våren tror jag, man känner att den kämpar lite extra för att ge den där mysiga värmen. Efter detta gick vi på lördagsbio. Bridget Jones baby. Jag skrattar sällan rakt ut när jag kollar film, speciellt inte på bio, men här både skratta och skämdes jag där i min stora biofåtölj. Rolig detalj är att de säljer vin och öl på bion här. Knasiga australienare! 
 
 
 
Söndagen spenderades med shopping, shopping, shopping. Guuuud vad fina kläder de har här! Brukar få kämpa en del för att hitta kläder jag gillar i Sverige. Här hittar jag minst ett plagg i varenda affär jag går in i. Farligt det här, speciellt med tanke på att jag iprincip redan tog med mig maxvikten jag får ha i mitt bagage... 
 
Idag har spenderats mestadels med kundservice om jag ska vara ärlig. Både jag och Melissa var så arga att vi skakade tillslut. Jag har kommit fram till att det jag hatar allra mest när jag argumenterar är att argumenterar med någon som inte lyssnar på vad man säger, för att sedan ge en ett rikitgt passivt-aggressivt svar tillbaka. Gaah. 
 
Imorgon ska vi hitta på massa spännande saker hihi, så det blir att lägga sig tidigt och sova!
Hörs!

Lyxfredag!

Hallåj! 
Förresten så hade jag en toppendag igår med. Alla eleverna hade som sagt blivit hemskickade så skolan var tom, därför passade alla på att få gjort lite pappersarbete samt planera nästa termin. Kan ju avslöja att jag har en himla massor att se fram emot! Efter det var det personal lunch. Och på svenska skolor skulle detta varit lika med en liten smörgåstårta på ett stelt kontor. I australien är detta lika med barbeque, vin, öl, pingis och biljard. All personal är verkligen superhärliga på hela centret! 
 
Efter lunchen var det bara städa kylen kvar. Eftersom att skolan stänger i två veckor vore det dumt att låta frukt och grönt bli gammalt. Istället valde personalen att ge detta till OSS! Yay, fruktbricka, en tårta, grönsaker, juice, mjölk osv! Hur mycket som helst fick helt plötsligt följa med hem till vår kyl istället. Överlyckliga knallade vi iväg till affären, köpte lite vin och hade en riktigt lyxig fredagskvälll med färdig skuren frukt, vin, lite frågespel och tv.