Nyår!!

Äntligen ska jag få dumpa det här 2012! Detta året har inte varit speciellt trevligt mot mig. Det har bjudit på en regnig sommar och en stressig höst. Det roligaste under året måste nog ha varit resan till Kanarieöarna. Den första resan jag någonsin gjort utan att en vuxen har funnits till att ta komandot. 
Nu är jag redo för nytt år. Jag har aldrig någonsin haft större förväntningar på ett nyår än vad jag har idag. Det pirrar i hela kroppen och jag är mer uppspelt än vad jag var på julafton. 2013! Äntligen. Studenten, friheten, resorna och upplevelserna! Jag har redan så mycket planerat och det är inte mycket som kan bli fel. Jag vet att man oftast säger det varje nyår, men 2013 ska minsann bli det bästa året någonsin! 
Och nyårslöften då? Nja, det får nog bli ett enda då; jag ska vara snäll mot mig själv och ta hand om mig. Lyssna på skumma magkänslor och omgiva mig med människor som gör mig lycklig. 
 
Gott nytt år kompisar! 

Dagens ungdomsjobb

Dom som säger att det inte finns jobb i Sverige ljuger. Under ett halvår har jag blivit erbjuden tre olika jobb och dessutom varit på intervju till ett fjärde. Då hade jag inte ens hunnit fylla 18 år och hade absolut inget skoj att visa upp på mitt cv. 
Däremot är två av de jobben jag nekat väldigt oseriösa. De har som mål att anställa ungdomar som inte har en aning om vilka villkor de kan kräva och hur många semesterdagar man har rätt till. Vissa erbjuder inte ens ett anställningskontrakt när de ska anställa ännu en ungdom, helt enkelt för att de inte räknar med att personen stannar speciellt länge i företaget. Det handlar om orättvisa provisionslöner och chefer som inte har någon större koll på hur man driver ett företag, men ändå ligger inne med en enormt manipulerande stil. Man antar att personen man har anställt högst ska stanna några månader, och om det blir mindre än det kan de till och med slippa betala ut den rätta lönen. Många kör ju med att man ska "provajobba" och "utbilda sig". Detta innebär rätt och slätt gratisjobb.
Man försöker dessutom som ungdom då göra sitt allra bästa, lägger ner massa energi och antagligen drar man in en ganska stor slant till företaget. Sedan kommer man på att man blir lurad och drar. Men företaget har fortfarande tjänat sina pengar. 
Grejjen är helt enkelt att det finns en maaaassa jobb därute. Man ska bara vara tillräckligt ambitiös för att söka och skriva personligt till alla. Men det viktigaste idag är nog ändå att hålla ögonen öppna och lita på sin egen magkänsla. Företagen sneakar. Dom vill luras och om du inte vet dina rättigheter så ta reda på dem, snabbt. 

Krig i huvudet

Det är dumt, för jag kände att jag hade ett sånt där bra inlägg på gång. Med massa tankar och funderingar som skulle vara jätte välformulerat. Men så kom huvudvärken. Det är krig i mitt huvud. Små gubbar springer runt på minor som spränger upp en del av min hjärna, minut för minut. Huvudvärkstabletter hjälper inte. Jag är ljus- och ljudkänslig. Helst skulle jag vilja ligga i ett isolerat och madrasserat rum och bara vänta ut det här. Det har blivit värre på senare tiden. Yrsel och huvudvärk på samma gång. 
Så ja, det blir lite svårt att få till det där igenomtänkta inlägget när halva hjärnan är bortbombad. Jag skulle gärna be om att få återkomma igen imorgon. Kanske har det blivit fred i huvudet då.