Hundfredag

Förra inlägget klagade jag på att jag inte har något att skriva om, nu händer så mycket att jag knappt hinner med någoting alls emellan. 
Idag var jag på min första uppstyrda hundpromenad. Det var säkerligen över 50 hundar. Och så var det lilla jag, tillsammans med farfar. Han med sin kolugna gamla schäfer och jag med mitt svarta monster. Något pinsamt när man står med den enda hunden i en så stor grupp som vägrar sluta skälla... Hehe. Men allt eftersom promenaden gick blev hon tystare och mer sammarbetsvillig. I den stora inhägnaden lyssnade hon varenda gång jag kallade trots attt hon var helt lös och det var massor av andra hundar runt henne. Det är nästan lite löjligt hur stolt man kan bli... 
 
Jag har inte direkt något värstingrecept att bjuda på idag, bara ett litet tips om ett supergott (och hälsosamt) tillbehör till qournfiléer. Då river man bara morötter och vitkål, blandar med vitvinsvinäger, olivolja, salt och peppar och låter det stå och suga åt sig litegrann. Jag som älskar pizzasallad kan inte tänka mig något bättre.
 
Det var allt för denna fredag, hoppas ni får en superduper helg! 
 
 
 

Vegetarisk lasagne!

Hej kompisar! 
Det är supersvårt att driva en blogg utan att ha något egentligt intressant att säga. Lever stjärnbloggarna verkligen och gör allt de påstår? Hur jävla intressanta liv har människor egentligen? 
 
Kanske handlar det bara om vad man gör det till.. Meeeen det intressantaste med mig just nu är att jag lagar mat och att ni ska få ett recept till. Nästan löjligt goott skulle jag vilja påstå. Alla klarar att göra det! 
 
Vegetarisk lasagne
ca 6 pers? Kankske? Eller fyra.. Eller jag vet inte. de blir i en form liksom
 
2st morötter
2st squash 
1st gul lök 
2st vitlöksklyftor 
1 chilifrukt 
olja 
1brk krossade tomater 
2dl kokbar cremefraiche
socker
svartpeppar
basilika (jag annvänder torkad av budgetskäl, men färsk är såklart godast) 
250g frusen bladspenat
150g fetaost 
9st lasagneplattor (jag fick ta typ 11 för att de skulle bli bra i min form, men de blev görr ändå) 
100g riven ost 
 
skala och skär morötterna och squashen i halvmånar, hacka vitlök, lök och chillin. Stek morötterna med löken ett tag, tillsätt sedan squashen, tomaterna, cremefraichen och kryddorna (om basilikan är färsk så vänta med denna). Låt puttra i typ 10 min. 
 
Krama ur vattnet ordentligt ur spenaten, smula fetaosten. 
 
Börja lägga ihopa lasagnen. Först lite sås (den i stekpannan), lasagneplattor, sås, hälften av spenaten och fetaosten, lasagneplattor, sås, resten av spenaten och fetaosten, lasagneplattor, sen sås med massa ost över. 
 
Grädda i 225 grader i ca 30min. 
 
 
 

Lyxburgare!

Skamligt nog måste jag erkänna att jag inte lyckades få i mig en enda semla igår. Istället spenderade jag dagen i skolbiblioteket och på gymmet. Kanske lika bra det. Dock gjorde jag bot för det hela och smaskade i mig en idag istället. Lika bra tänkte jag. 
 
Idag kommer ännu ett recept. Kanske något att kalasa på under hjärtehelgen! Lite mer jobb än de andra två recepten, men ärligt talat jävligt värt det. 
 
Rödbetsburgare
(6-8 burgare, beroende på storlek)
 
4-5 rödbetor 
ca 3-3,5dl havregryn 
1 gul lök 
150g fetaost eller fast tofu 
2 vitlöksklyftor 
2 msk olivolja 
2 ägg 
en handfull färsk basilika 
Salt och peppar
 
Skala och riv rödbetor, lök och vitlök (om det är jobbigt att riva löken, hacka, men väääääldigt små bitar, annars går burgarana sönder). Häll ner resterande ingredienser tillsammans med allt det rivna i en skål, alltså fetaost/tofu, olivolja, ägg, basilika, salt och peppar. Låt stå i ca 30min. VIKTIGT! Annars kommer allt ramla isönder. Prova sedan forma till burgare, om det är svårt tillsätt lite mer havregryn. Ett tips kan även vara att krama burgarna hårt i händerna så de "blöder" rödbetssaft, på det sättet håller de sig fastare. Stek tills de känns klara! 
 
Gott att servera till surdegsbröd, avokado, lök, tomat och sallad. (eller vad man nu vill ha till hamburgare i vanliga fall)