Insnöad

Jag har alltid trott att begreppet "insnöad" bara existerade för smålata veklingar eller för folket i nordpoolen som faktiskt inte kan öppna dörrar och fönster för all snö.
Aldrig trodde jag att lilla jag, i Skåne skulle behöva smsa min chef och förklara att bilen faktiskt inte får fäste i marken, det är omöjligt att komma till jobbet.
Men så är fallet. Dessutom har Skånetrafiken som vanlig vintertradition att ställa in tågtrafik, bussar och andra transportmedel som ibland hjälper oss till jobbet.
Skåne är en kall plats att leva på.


Ett ögonblick i vardagen

Idag är det snö. Överallt. 
Jag springer från jobb nummer ett till jobb nummer två med en smoothie och en macka i varsin hand. Ett tappert försök att hinna få i sig lunchen innan nästa arbetspass börjar. Men tyvärr lyckas jag inte. Mina fingrar håller nämligen på att frysa till istappar och brytas rakt av. 
Lunchen avbryts, min varma toast hinner bli kall innan jag kommer till jobbet och jag får stressa i mig lunchen innan jag slutligen sätter mig framför datorn för att börja arbeta. Igen. 
En helt vanlig stressig dag. Jag vaknade på fel sida imorse. Snö är fint. Men så in i helvetes jävla kallt. Men de vet vi ju redan.