Weekend i Melbourne!

Heyoo vänner! 
 
Jag har råkat komma bort en del från bloggandet. Detta av den simpla anledning att jag inte haft med mig dator på vår lilla special weekend! Jag och Melissa har nämligen spenderat helgen som riktiga backpackers på hostel, i rum med 6 andra människor, för att kunna utforska Melborne! Fyra dagar och tre nätter senare är vi en aning slitna, men snart är vi ute på nya äventyr! Så länge får ni detta långa inlägg om de senaste dagarna! 
 
Första dagen startade kl 5 på morgonen i lilla Engadine då vi skulle ta oss upp till flyget. Allt är frid och fröjd tills vi kommer på att vi tyvärr bokat ett flyg som går en bit utanför Melbourne, en pytte liten flygplats med enbart en säkerhetskontroll. Shuttlebuss i en timme, och sen var vi äntligen framme. Hostelet kändes bra, mitt i stan och ganska fräscht ändå. Värt att tillägga redan här är att Melbourne är den stad i världen som har flest resturanger per capita. Så mycket rikitgt gick vi och tog oss en liten fika. Efter detta råkade vi gå på en jätte stor och fin katedral dit vi smet in och efter detta gick vi med på en gratis rundtur i parlamentet.
 
Fun facts:
  • I Australien får man böter om man inte röstar i ett och varje av de tre olika val de har. Inte så lite heller, 1000 dollar (motsvarar ca 7000 kronor!)
  • Varenda en som sitter i parlamentet har blivit inröstad av folket, presidenten får inte självständigt välja sina kandidater.
  • Varje minister har en skuggminister vars enda jobb är att upptäcka fel och brister hos den valda ministerna för att sedan skämma ut dem och visa hur mycket bättre de skulle kunnat sköta arbetet. 
Kvällen spenderades sedan med party. En härlig, väldigt avslappnad klubb med billig dricka och trevliga, pratglada människor. Värt att nämna är att vi helt enkelt inte kom i säng igen förrän lite efter fem. En väl genomförd dygning, alltså. 
 
 
Klockan tio nästa dag väljer hostelet att gå ut i högtalare och önska godmorgon. Efter fem timmars sömn var det därför bara att resa sig upp och ge sig ut i världen igen. Mysfrukost och museum kändes som en rimlig aktivitet. Tyvärr lyckades vi nog pricka in en helt galen dag då vi fick vänta i över en timmes kö för att komma in på en jurasic park exhibition. Eventuellt hade vi väl inte gjort det om vi fattat hur länge vi skulle få vänta, samt hur mycket man plötsligt känner att man är trött när man väntar på så vis. Efter museum gick vi till hostelet och la oss en halvtimme, sen på med smink och så ut på resturang följt av klubb! Sjukt fancy klubb, men tyvärr innebar detta även att männniskorna mest var intresserade av hur de såg ut och vilka som spanade in dem. Dessutom fanns inget rikitgt dansgolv, utan folk bara dansa här och där runt baren samtidigt som andra försökte tränga sig igenom. Liten moodkiller, så vi gick hem aningen tidigare denna kväll. 
 
Tredje dagen var det en grand final i Australiensk fotboll. Självklart spelade Melbournes hemmalag i finalen och hela staden var i extas! Vi valde att ta en gratis spårvagn runt staden för att se vad vi missat, vilket var en del... Så då gick vi helt enkelt av på några ställen för att se oss omkring! Kvällen spenderades med mat och ännu en klubb. Någon typ av mellanting mellan de två föregående, men där jag faktiskt kände mig lite äldre än alla andra. Musiken var dock bra, så bra att vi tillslut fick gå hem eftersom att Melissas fötter bestämde sig för att gå ut i strejk mot de där klackarna hon tvingat ner dem i! 
 
 Sista dagen spenderades mest med lyxfrukost, sen mat igen och sen lite shopping. Det finns som sagt farligt fina affärer i detta landet. Och begränsad möjlighet att få med allt hem. Synd. Kom hem ganska sent på kvällen igen till lilla Engadine, sen vart det bara att gå o lägga sig efter dessa så händelserika dagar! 
 
 

Kommentera här: