Jordnötsbiffar!
Det är spännande att vara vegetarian. Man måste planera och fundera mycket mer över vad man ska äta, vilket ger mig tillfälle att smyga in en nyttigare kost i min livsstil utan att egentligen märka av det, men framför allt att inte tänka på det som en slags viktminsknings diet. Istället ser jag att min tidigare otroligt finniga hy har börjat ordna upp sig lite. Och trots att pojkvännen påstår att det inte finns något samanband vägrar jag tro honom.
Jag tänkte dela med mig av ett grymt uppskattat recept även idag. Jag brukar koka lite bulgur som jag mixar med massa sallad och gör egen enkel vitlökssås till. NOMNOMNOM!
Cizzis jordnötsbiffar
(ca 4 personer, beroende på hur mycket man älskar dem haha...)
1dl ströbröd
1 dl grädde
3 stora morötter
2 dl jordnötter
1 ägg
1 vitlöksklyfta
1/2 - 1dl dinkelmjöl
sambal oelek
torkad basilika
peppar
Blanda ströbröd med grädde och låt svälla någon minut (inte allt för länge, för då blir det en hård massa som lätt bli klumpar i biggarna). Skala och riv morötterna fint. Mixa jordnötterna. Rör ihop samtliga ingredienser, håll på mjöl tills biffarna känns lagom fasta. Forma till ganska tunna biffar, ungefär en handflata stora och stek på medelvärme tills de är gyllene.
DONE! NJUT
